apprrr

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s isplatom drugog dijela potpore na osnovu odobrenih zahtjeva za 2012. godinu. Danas je isplaćeno 147,6 milijuna kuna za:  4 preostale rate regionalnog plaćanja za mlijeko (kravlje, ovčje, kozje), premija za krave dojilje, ovce i koze te državna pomoć za mliječne krave, duhan, šećernu repu i maslinovo ulje.
Sljedeći tjedan isplatit će se dohodovna potpora I i II skupine, ostala izravna potpora, mjere ruralnog razvoja (ekološka, integrirana, očuvanje izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja, teži uvjeti gospodarenja), 4. kvartal potpora u ribarstvu i mjere tržišne intervencije za mandarine.
Podsjećamo poljoprivredne proizvođače da rok za predaju zahtjeva za potporu za 2013. godinu ističe u srijedu 15. svibnja 2013. godine, s time da se zahtjevi mogu podnijeti i 25 kalendarskih dana nakon tog roka. No, u tom slučaju smanjuje se visina plaćanja 1% po radnom danu kašnjenja za tog korisnika. Do sada je zahtjev popunilo 93.000 korisnika.
Od ove godine izravna plaćanja se provode u potpunoj sukladnosti s pravilima Zajedničke poljoprivredne politike Europske unije, koja zamjenjuje dosadašnji nacionalni sustav potpora u poljoprivredi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime