Pogledajte cijeli dokument klikom na link ispod:
PZ_nezakonito_izgrad_zgrade

Vrdoljak: nema legalizacije objekata izgrađenih nakon 21. lipnja 2011.

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak izjavio je danas u Čakovcu da svi objekti koji su bespravno izgrađeni poslije 21. lipnja 2011. godine neće moći biti legalizirani.

“Prvo ćemo legalizirati sve što se može legalizirati, zatim ćemo izgraditi sve što se može izgraditi, a na kraju ćemo sve ono što se ne može legalizirati srušiti”, rekao je Vrdoljak koji je za posjeta Međimurskoj županiji predstavio prijedlog zakona o postupanju s ilegalno izgrađenim objektima koji bi se sutra trebao naći na sjednici Vlade.
Govoreći o ekspanziji gradnje u posljednjih nekoliko mjeseci, Vrdoljak je poručio kako je to uzaludan trud, jer svi objekti izgađeni poslije 21. lipnja 2011. godine neće moći biti legalizirani.
Ministar je također istaknuo kako se objekti, prvenstveno vikendice, uz rijeke Dravu i Muru neće legalizirati jer se radi o zaštićenom području regionalnog parka Mura – Drava te će se ti objekti morati srušiti.
Vrdoljak je o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, projektima energetske učinkovitosti i poticanoj stanogradnji razgovarao i sa čelnicima lokalnih samouprava na kolegiju gradonačelnika i načelnika Međimurske županije.
Po njegovim riječima, iz Međimurja dolazi najviše prijavljenih projekata energetske učinkovitosti, a po podacima koje je iznio međimurski župan Ivan Perhoč od 119 projekata energetske učinkovitosti riješenu dokumentaciju imaju 43 projekta.
 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime