Ulazak Hrvatske u EU i izlazak iz CEFTA-e donijet će hrvatskoj poljoprivredi niz izazova i rizika, ponajviše zbog ukidanja carina na uvoz poljoprivrednih proizvoda iz EU, uz istovremeno uvođenje i porast carina na naš izvoz u zemlje CEFTA-e, koje su najznačajnije tržište za izvoz hrvatskih prehrambenih proizvoda, rekao je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Ministarstvo poljoprivrede stoga je pripremilo mjere usklađivanja s propisima i praksom u nacionalnom i EU zakonodavstvu, a u ovogodišnjem državnom proračunu je osigurano 50 milijuna kuna za sufinanciranje projekata za modernizaciju i uvođenje novih tehnologija, smanjenje troškova, specijalizaciju i povećanje korištenja kapaciteta, te poticanje investicija.

Na sjednici je također prihvaćena i nova uredba o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova, dodatku na uvjete rada te kriterijima i najvišem mogućem iznosu dodatka za natprosječne rezultate u radu za službenike Porezne uprave, a koja je usklađena s novim Zakonom o Poreznoj upravi i njime utvrđenim radnim mjestima.

I prema novoj uredbi poreznici koji će ostvarivati natprosječne rezultate mogu u godini dobiti dodatak na plaću koji može iznositi najviše do tri osnovne plaće tih poreznih službenika.
 

Autor/izvor: SEEbiz / H

Komentiraj

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime