cvijet mira
Predstavnici nevladine udruge Civilni centar Grada Vukovara i umjetnik Aleksandar Bjelovuk predstavili su danas idejno rješenje monumentalnog arhetipa Cvijet mira koji planiraju graditi na području Vukovara.

Predstavljeno je dnevno i noćno idejno rješenje Cvijeta mira. Prema danas iznesenim zamislima, Cvijet mira bio bi visok 170 metara te bi svojom visinom dominirao nad cijelim Vukovarom i njegovom okolinom.
“Jedan od najljepših i najvećih nenaseljenih objekata u Europi”
– Cvijet mira zamišljen je kao poslovno-turistički objekt koji bi sa svojom funkcijom humane misije predstavljao jedan od najljepših i najvećih nenaseljenih objekata u Europi – rekao je Bjelovuk koji je i inicijator ideje.
Rečeno je da bi toranj trebao imati dva kata, od kojih bi prvi bio korišten kao poslovni prostor i restoran, a drugi bi bio vidikovac. Cvijet mira noću bi bio osvijetljen tako da je poseban naglasak na cvijetu lotosa na vrhu kako bi se on mogao vidjeti s velikih udaljenosti. Projekt bi predstavljao trajno antiratno i civilizacijsko obilježje.
Na današnjem predstavljanju rečeno je i da je Cvijet mira uvršten na listu projekata Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara koji bi trebao financirati izradu projektne dokumentacije dok bi njegovu izgradnju, čija se vrijednost procjenjuje na oko 25 milijuna eura, potpuno financirala Europska unija.

izvor: vecernji.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime