Sastojci:

500 g kora za savijače

200 g svježeg špinata

500 g svježeg sira

2 jaja

1kiselo vrhnje

2 žlice mineralne vode

2 žlice ulja

sol, papar

Priprema:

Očistite špinat i stavite ga u hladnu vodu te kuhajte 2 do 3 minute, pa ga nasjeckajte i ohladite.

Sir posolite i popaprite, promiješajte pa dodajte izmućena jaja i kiselo vrhnje. Potom natrgajte na sitne komadiće jednu koru za savijaču i polijte s malo mineralne. Na kraju dodajte ohlađeni špinat i sve izmiješajte.

Jednu koru premažite uljem pa preko nje preklopite drugu, potom stavite nadjev i zamotajte.

Slažite štrudle u posudu za pečenje te ih premažite odozgo s malo ulja. Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta.

Kada se ohlade, štrudle narežite i poslužite uz jogurt.