Tvrtke u vlasništvu Todorićeva koncerna Agrokor dobile su 2011. godine od države čak 153,3 milijuna kuna poticaja, govore podaci Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, piše Tportal.
Iako se još ne zna koliko je država prošle godine ukupno izdvojila za poljoprivredne poticaje, zna se da je taj iznos manji nego u 2010. godini. Zna se i da je najviše uplaćeno na račun Belja kojem je osigurano 100 milijuna kuna poticaja.
Agrokorovu koncernu potpore su isplaćene kroz tri modela: prema prvom, modelu izravnog plaćanja, koji se odnosi na plaćanja po obrađenoj poljoprivrednoj površini i plaćanja za uzgoj stoke, Todorićevim tvrtkama isplaćeno je ukupno 124,4 milijuna kuna. Prema drugom modelu, koji se odnosi na mjere ruralnog razvoja, nasade, kapitalna ulaganja itd., Agrokorov koncern dobio je 28,9 milijuna kuna. Najviše, odnosno 11,2 milijuna kuna, isplaćeno je Agrofructusu, tvrtki za otkup i prodaju voća i povrća. Ledu je pak prema trećem modelu potpora za ribarstvo isplaćeno 50.000 kuna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime