Naoko, zicer ideja ipak je mnogima ostala nedokučiva ili u zapećku misli. Možda se netko i sjetio, ali nije imao novca ili hrabrosti upustiti se u takav projekt, a onda su se pojavila dvojica mladića iz Požege i odlučila pokrenuti svojevrsnu televizijsko-poljoprivrednu revoluciju u Hrvata i svim tim ljudima, koji žive na zemlji i vodi ili možda bolje rečeno od zemlje i vode, otvoriti prozor u svijet.
Ivan Ril (23), iza sebe već ima medijsko, konkretno televizijsko, iskustvo, budući da je upravo on idejni tvorac auto-moto magazina Sedma brzina, koji se već tri godine emitira na lokalnim televizijama u Hrvatskoj i zemljama regije te na SPTV-u. On je u ovoj priči medijski dio tima. Onaj ekonomski drži njegov dvije godine stariji prijatelj Mihael Pandžić.

Na svjetskoj razini

– To ćemo još vidjeti. Za sada idemo preko IPTV-a. Vjerujem da ćemo za otprilike dva do tri tjedna biti u programu na 504. kanalu Max TV-a – kaže nam Mihael, koji nas je zajedno s Ivanom dočekao u prostorijama PTV-a Požega. Iako u gotovo samom središtu grada u Zlatnoj dolini, prostorije ove mlade televizije djeluju skromno. Opremanje je u završnoj fazi, a polako se skuplja i ekipa, koju će osim direktora Pandžića i glavnog urednika Rila, činiti još po jedan novinar, snimatelj, montažer te osoba zadužena za marketing.
– Počinjemo skromno, pa ćemo vidjeti kako ćemo se razvijati. Ne želimo ulaziti megalomanski; zato je priprema i trajala oko godinu i pol dana, jer nismo željeli ništa prepustiti slučaju i napraviti neku pogrešku u koracima. Iako smo obojica mladi, iza nas je već nekoliko godina ozbiljnog rada, a ovo je ozbiljan projekt i zato sve radimo korak po korak – objašnjava Mihael.
Iako je projekt Poljoprivredne televizije nešto što bi za Hrvatsku trebalo biti tako logično, nevjerojatno je da se toga nitko ranije nije sjetio. A onda je cijelu priču pokrenuo mladić, koji zapravo s poljoprivredom nema previše dodirnih točaka. Ivan je, naime, veliki ljubitelj auto industrije i fanatik Formule 1, a sada je praktički odlučio iz bolida formule uskočiti u traktor i kombajn.
– Nije to ništa neobično, budući da sam uvijek nastojao biti drugačiji. Tako je bilo i kada sam kao srednjoškolac pokrenuo portal velika-nagrada.hr, a nakon toga i “Sedmu brzinu”. Tako je i sada, iako to zapravo nije nikakvo izmišljanje tople vode, s obzirom na to da u svijetu ima takvih kanala. No, u Hrvatskoj ga nije bilo, a poljoprivreda je iznimno važna i velika gospodarska grana u Hrvatskoj, kao i brojne druge djelatnosti koje se vežu na nju. Kako sam skupio dosta iskustva u medijskom svijetu, i budući da smo Mihael i ja putujući po inozemstvu vidjeli da nekakvi specijalizirani kanali uglavnom uspijevaju, odlučili smo ući u ovu priču – pojašnjava Ivan i nastavlja:
 

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Nedjeljnog Jutarnjeg
 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime